Denný tábor S krpcami v batohu

Týždeň plný radosti, podpory, skúmania nových vecí, spolupráce, rastu, expedície ... aj takto by sa dal zhrnúť týždeň, kedy sme s našimi najmladšími objavovali zákutia Žiarskej, Jánskej doliny a iných vzácnych, nových miest. Naši malí bojovníci preskúmali rôzne lesné i lúčne bylinky, zistili, že nie každá cesta v lese je tá správna, že nie všade môže vkročiť ich noha, že existujú pravidlá, ktoré musíme dodržiavať, že je možné kráčať bezpečne aj v húštine, že je možné rozpoznať podľa zvuku, ktorý krásny vtáčik nad nami lieta, že je možné milovať prírodu a užívať si jej krásy, že je možné vidieť celé Slovensko behom jedného dňa a mnoho ďalších vecí ... Najväčšia a najvzácnejšia vec z celého týždňa bola radosť v očiach našich úžasných kamošov. Tú zvedavosť z poznania nových vecí, ten adrenalín z prekonania ťažších aktivít, no najmä vidieť, ako starší kamoši pomáhajú a chránia tých mladších či spoločné podieľanie sa na vytvorení jedného krásneho tímu kamarátov.

Zažili sme nádherný týždeň, krásne počasie, veľmi milých ľudí a pochodili sme teda veeeeľa kilometrov. Na každom mieste sme zažili inú atmosféru, ktorá nás obohatila a povzbudila do ďalších krokov. Videli sme skvelé Mini Slovensko, kde sme mohli vidieť krásy, ktoré naša krajina má. Videli sme nádherné miesta v Žiarskej doline, ktorá dýcha úžasnou atmosférou. Šantili sme na preliezkach, hľadali sme rôzne veci v prírode, jazdili sme na nádherných koníkoch. Deti mali možnosť raňajkovať na salaši, priamo v centre nádhernej prírody. Skutočný skaut nám ukázal, ako v lese nezablúdiť, čo robiť, keď sa náhodou stane niečo nepredvídateľné, akými cestičkami kráčať, kam radšej nevkročiť, no aj to, prečo máme les chrániť, a prečo práve on si vybral tento zaujímavý koníček.

Myslím, že z tohto týždňa vyšli všetci naši „krpci“ ako veľkáči. Možno nie vzrastom, no minimálne skúsenosťami. Boli veľkí vo svojom srdiečku, pretože ukázali, že sa vedia prispôsobiť, vedia byť veľmi poslušní a vedia sa radovať z každého zážitku. Som nesmierne vďačná za možnosť prežiť 5 dní s tak úžasnými deťmi, ktoré sa zapísali do môjho srdca ako vzácne, výnimočné a bystré deti.


animátorka Kármen