Tábory - táHORY 2023

Tábory s LIPKAventurou nie sú len tábormi. Za tým pomenovaním sa skrýva oveľa viac, je za tým množstvo úsmevom, objatí, zážitkov, zmoknutých ale aj opálených detí, ale aj veľa vzniknutých priateľstiev a novonadobudnutých zručností. 

 

Aj toto leto sme sa presvedčili, že od detí sa dá mnohému naučiť…áno čítate aj chápete dobre, mysleli sme to presne tak. Deti "dospelákov" dokážu naučiť veľmi veľa. Len si predstavte 8 ročného chlapčeka, ktorý je úplne fascinovaný ríšou hmyzu. Tá zanietenosť a tá chuť dozvedieť sa o tejto téme úplne všetko. Venovať zbieraniu informácii celé hodiny a nikdy nemať dosť, vedieť o tom rozprávať a neustále očarovať okolie svojimi zaujímavosťami a faktami. Ktorý “dospelák” dokáže venovať toľko času iba jednej oblasti? Áno, áno… deti majú na to viac času, hovoríte si, ale je to naozaj tak? Školáci, ktorý chodia na prvý stupeň základnej školy sú častokrát v škole 8h, po škole má väčšina z nich ešte krúžok a následne sa doma pripravujú na ďalší deň. Čiže kým vy robíte domáce práce oni sa učia a teda toho času ozaj nemajú až o toľko viac. Kúzlo je v tom, že napriek tomu vedia svoju zvedavosť presne smerovať, vďaka čomu získavajú množstvo informácii presne o tom čo ich zaujíma. A oni excelujú, sú v tom machri a schovajú do vrecka nejedného “dospeláka”. 

 

My sa v našich táboroch snažíme o to, aby sme deťom pomohli nasýtiť ich záujem. Podporiť ich v tom čo ich baví a zaujíma. Preto sú naše tábory tematické a inšpirované aktuálnym záujmom detí. 

 

V lete 2023 si v nich prišli na svoje malí zoológovia, enviromentalisti v tábore NA DIVOKO, "fajnšmekri" a chemici v kuchyni v tábore KULINÁRIUM, milovníci príbehov v tábore ZAPRÁŠENÉ LEGENDY LIPTOVA, "čokolatieri", "zanietenci" práce so sladkosťami v tábore NA SLADKO a aj tí najmenší, obľubujúci všetky “štvornošce”, "dvojnožce" v tábore GAZDOVIA.  

 

Už teraz sa tešíme na všetky "zmúdre" decká v lete 2024. 

 

Eva