Leto 2O21 - denné tábory s Lobelkou

Leto 2021 bolo krásne a výnimočné.  Aj keď sme pravdepodobne kvôli strachu a rešpektu z COVID-u v Lobelke neprivítali až toľko detí ako po iné roky, užili sme si to. Toto leto sa nám poradilo spustiť štyri tábory. V každom z nich sa stretla zaujímavá, malá skupinka detí, ktoré si to spolu s animátorkami naplno užili.

Po prvýkrát sme zmenili spôsob organizácie našich denných táborov. Tento rok sme nemali našu klasickú základňu „pri Lidli“ ako posledné roky. Každé ráno sme sa plní energie stretávali pri železničnej stanici a odtiaľ sme sa vydávali za našimi dobrodružstvami. Hlavnými miestami činu tohto leta boli Žiarska a Demänovská dolina. Žiarsku dolinu sme s deťmi preskúmali až v troch táboroch. Zamilovali sme si ju. Denné tábory sme pripravovali s dôrazom na pobyt v prírode, návrat detí do kolektívu, ktorý už tak veľmi potrebovali a hlavne s myšlienkou „Cez zážitok k poznaniu.“ Veríme, že sa nám podarilo naplniť náš cieľ.

Tábory, „Voňavô, S krpcami v batohu a Tri dni ma naháňali“ sa odohrávali v Žiari. V doline, ktorá je neskutočne krásna a pútavá. Svojim príjemným prostredím a personálom nás každé ráno privítal chatový areál v srdci doliny. Tu sme mali miesto, kde sme sa mohli zložiť, oddýchnuť si, ukryť sa do tieňa pred silným poludňajším slniečkom či pred nečakaným  dažďom. Brušká sme si každý deň naplnili kvalitnou domácou stravou od stále usmiateho kuchára. A čo sme v táboroch zažili? Veeeľa zaujímavého. Ale o tom sa podrobnejšie dočítate v iných článkoch nášho blogu, budeme radi ak ním prelistujete. 

V Demänovskej doline sa napokon odohrával len jeden tábor, no za to veľmi vydarený. To bolo však už dopredu jasné, keďže jeho súčasťou bola naša verná a Lobelkáčmi veľmi, veľmi obľúbená wildwatcherka a sprievodkyňa Zuzka. Zuzka odpovie na každú jednu zvedavú otázku našich detí. A keď sa raz za čas stane, že ju otázka naozaj zaskočí, už na druhý deň má všetko doštudované a deti dostanú na všetko jej odbornú, no láskavo a laicky vysvetlenú odpoveď.

A viete, čo nám vždy urobí najväčšiu radosť a utvrdí nás v tom, že ideme správnym smerom a robíme niečo výnimočné pre vaše deti? To, že od nás odchádzajú deti spokojné a šťastné. Neraz nám to rodičia radi aj napíšu, ako napríklad pani Marianka:

Veľmi rada by som Vám poďakovala za Vašu skvelú prácu. Náš syn Deny bol tak nadšený v tábore a teda aj po ňom, že o rok to určite nebude len jeden tábor s Vami. Lobelka je pre nás srdcovka- škôlka a jasle, no týmto táborom už aj tábory. Je naozaj skvelé ako to robíte :) a ja Vám ďakujem z celého srdca za krásne spomienky, ktoré vďaka Vám náš syn bude mať.

 

Leto 2021, stálo si za to! Vidíme sa o rok Lobelkáči ♥

 

                                                                                                                                                                                                   Romana